Tuin in Landschap 

Elk landschap is als een tuin

Elke tuin is deel van een landschap

 

De natuur kent geen grenzen. Mensen maken grenzen en barrières, maar kunnen ook verbindingen creëren. Hoeveel invloed wilt u hebben op uw ecologische omgeving? op het cultuurlandschap? op duurzaamheid? Deze zijn allemaal van invloed bij het ontwikkelen van een tuin of landschap, ongeacht de grootte of schaal. Regenwater laat zich overal opvangen, in een regenton in een achtertuin, in een wadi in de wijk of in een retentievijver of bekken in een landelijk gebied. Hoe groot uw stukje aarde ook is, u kunt altijd invloed hebben op het grotere geheel. Ik denk graag in kansen en mogelijkheden in plaats van beperkingen, ongeacht de schaal waarmee ik werk.   


Klik om afbeelding te vergroten

Ecologische kansen

Klik om afbeelding te vergroten

Sociaal maatschappelijke kansen

Klik om afbeelding te vergroten

Economische kansen


Daarnaast zie ik de kracht van functies combineren en belangen  bundelen. Hierdoor ontstaat een draagkrachtig gebied, waar het goed vertoeven is, waar ruimte is voor ontspanning en beleving, maar waarin ook maatschappelijke en ecologische belangen een plekje krijgen. Een kleine ingreep kan al grote invloed hebben. Zoals een fruitsingel langs het erf niet alleen beschutting en privacy geeft, maar daarbij ook een herkenbare structuur geeft aan het landschap. Nog een stap verder bekeken geeft het kansen voor een recreatieve route, landschappelijke beleving, biodiversiteit en misschien zelfs een stimulans tot stadslandbouw.    

Ik wil u graag helpen net iets verder te kijken om samen een duurzaam ontwerp te realiseren, waarin meerdere mogelijkheden volop benut worden.